4 februari 2014

Gräddig kycklinggratäng

 Det här behöver du:

6 kycklingfiléer
2 pkt bacon
1 burk champinjoner
1 burk crème fraiche med paprika och chilli
5 dl vispgrädde
1 dl Sweet chili sås
1 röd paprika
1 grön paprika
1 purjolök
2 skivor ananas, i bitar
3-4 msk kycklingfond
1 krm chilli grillkrydda
Salt
Svartpeppar
½-1 dl jordnötter
2 dl riven gratängost 

Så här gör du:

Skär kycklingfilén i strimlor och baconen i bitar.
Bryn kycklingen och baconet, salta och peppra.
Bryn champinjonerna.
Skiva purjolöken.
Strimla paprikorna i bitar och bryn paprika och purjolöken en stund med champinjonerna utan att det tar färg.

Blanda ihop:
Créme fraiche, grädde, ost, chilisås, paprika, pressad vitlök och kycklingfond och krydda med salt, peppar och chilikryddan.

Lägg kyckling, champinjoner, ananasbitar och bacon i en ugnsfast form och häll blandningen över och strö på jordnötterna
Grädda 25-30 min i 225 graders ugn.

Servera en god grönsallad och ris eller potatis till.

/Theresia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar