20 januari 2013

Persikokyckling


Till ca 4 personer

4 kycklingfileér
1tsk salt
1 tsk kryddpeppar
1 tsk vitpeppar
1/2 tsk cayenpeppar
1/2 tsk chilipeppar
1 tsk svartpeppar
1 tsk curry
1/2 dl mjöl
3 dl grädde
1 stor burk persikor
1 hönsbuljongtärning
2 vitlöksklyftor

Skär fileérna i små kuber, blanda alla kryddorna i en plastpåse. Häll i kycklinbitarna i plastpåsen och skaka om så att kryddorna o kycklingen blandas,
Bryn kycklingen i en gryta lägg i den pressade vitlöken och buljongtärningen.
Häll på persikospadet + ev lite vatten. Koka i ca 40 minuter.

Hit kan man förbereda dagen eller en stund innan.

Häll i grädden och koka upp lägg sist i persikorna.

Serveras med jasminris och en härlig grönsallad.

/Theresia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar