20 januari 2013

Kreolsk gryta



Till: 6 personer
Tid: 30-45 minuter

900 gr fläskfilé
300 gr chorizo
1 röd parikor
1 gul paprika
1 msk chili
2 dl syltlök
2 dl inlagd gurka
1 msk vetemjöl
1 tsk mejram
3 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
5 dl matlagningsgrädde
2 dl vatten


Börja med att skära ned fläskfilén och chorizokorven i skivor, ca 1/2 cm tjocka. Stek köttet i en gryta tills den fått fin färg, lägg sedan filén på en tallrik. Lägg i en klick med smör i grytan och blanda sedan i chili - fräs på under omrörning i några minuter. Lägg sedan i chorizon, stek tills den fått färg. Lägg sedan i fläskfilén och strö över vetemjölet, blanda. Häll ned de övriga ingredienserna, vänta med grädde och vatten till sist. Låt småputtra i 10 minuter, smaka av och servera med potatis, svarta oliver, kokt broccoli och en klick med creme fraiche, supersmarrigt!

Detta goda recept har jag hittat här!

Vi severade detta med gnsbakad potatisklyftor.

Smaklig måltid
/ Theresia



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar