20 maj 2007

Tomatsoppa med paprika

2 lökar i tärningar
2-3 vitlöksklyftor i tunna skivor
1 röd & 1 gul paprika i strimlor
1 msk olivolja
1 burk passerad/krossade tomater
8 dl vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
1 burk vita bönor i tomatsås
1-2 msk chilisås
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar

Fräs lök, vitlök och paprika i olja i en kastrull på inte alltför hög värme.
Rör under tiden och fräs tills grönsakerna är nästan mjuka.
Häll på krossade tomater och vatten.
Tillsätt buljongtärningar och sjud soppan på svag värme i 10-15 minuter.
Blanda ner bönorna i soppan och smaksätt med chilisås, salt, ev. en aning socker och peppar.

Ev. kan soppan serveras med en klick creme fraiche.

/Veronika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar