För 10 personer
2 kg små färskpotatisar
1 knippe salladslök
2 askar färska sockerärtor
2 msk sesamfrön
2 msk vitvinsvinäger
2 dl rapsolja
2 msk flytande honung
1/2-1 krm chilipeppar
1/2msk sesamsolja
rapsolja
salt, svartpeppar
Gör så här...
1) Sätt på ugnen på 225grader.
2) Blanda potatisen med 2 msk olja i 1tsk salt i en långpanna. Lägg vitlöksklyftorna med skalet kvar i långpannan. Rosta mitt i ugnen 15-20 min, tills vitlöken känns mjuk o potatisen är genomstekt.
3) Strimla salladslöken
4) Ta bort vitlöken från pannan och lägg åt sidan. Blanda ner sockerärtorna, salladslöken o sesamfrön i långpannan med potatisen.Fortsätt att tillaga i ugnen i ca 5 min till.
5) Skala o mosa vitlöken till en pure i en bunke. Rör ner vinäger o olja under omrörnin. Blanda i honung, chili, sesamolja, 1 tsk salt o 2 krm peppar.
Receptet hittade jag i tidningen Buffe 6-7 2013
Jättegod o annurlunda potatis sallad...
Theresia
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar